IHANA EKOGLITTER

LUONNOSSAHAJOAVA EKOGLITTER <3

Paljon pyydetty postaus! Eli kaikki mitä sinun tulee tietää biohajoavasta glitteristä!

 Meikki on tehty Eco Cunky Turquoise mixillä.

Meikki on tehty Eco Cunky Turquoise mixillä.

Mitä on ekoglitter?

Ekoglitter on biohajoava kosmeettinen glitter, joka on tehty Euroopassa kasvaneiden eukalyptyspuiden selluloosasta. Ekoglittereitä voi käyttää täysin samalla tavalla kuin muitakin kosmeettiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita, eli terveelle ihoille, kynsiin ja hiuksiin (ja tietenkin myös glittertatuointien tekoon)! Ekoglittereistä ei löydy jälkeäkään metalleista tai muistakaan myrkyistä ja ne tuntuvat iholla pehmeämmältä kuin PET -muovista tehdyt glitterit. Tämän takia Ekoglitterit sopivatkin oikein hyvin nuorimmille glitternisteille 🙂

Sisältääkö ekoglitter muovia?

Vaikka Ekoglitter luokitellaan biohajoavaksi, se sisältää maksimissaan 8% styrene acrylatea, joka on muovia ja toimii ekoglitterissä kaikkien muiden aineiden yhteen kiinnittäjänä, eräänlaisena kuorena. Ekoglitter sisältää myös 0,1% alumiinia (jota myös löytyy luonnollisena maaperästä) sekä FDA hyväksyttyjä mineraaliperäisiä kosmetiikka-ainesosia. Tämä tekee ekoglitteristä 92% muovittoman ja 90% luonnossahajoavan.

Alumiinipinta saattaa kuulostaa hälyyttävältä, mutta haittaa tai vaaraa ei ole, koska ekoglittereiden tuotannossa käytetään täysin myrkyttömiä aineita, joten vaarallisia yhdisteitä ei pääse syntymään. Ja on hyvä muistaa että alumiini sekä mineraaliperäiset ainesosat ovat luonnollisia aineksia, eli niitä löytyy jo valmiina maaperästä!. Nämä ainesosat eivät siis hajoa takaisin luontoon vaan palautuvat alkuperäiseen tilaansa.

Ekoglitteriä ei ole testattu eläimillä ja ne ovat vegaaneja sekä parabeenittomia.

Ekoglitter hajoaa luonnossa 4-6 kuukauden aikana riippuen maaperästä ja ilmankosteudesta. Vaikka ekoglitter onkin biohajoavaa, on hyvä muistaa ettei sekään kuuluu viemäriin! GLITTERIÄ EI KOSKAAN SAA HÄVITTÄÄ VIEMÄRIIN! Poista glitter pyyhkimällä ja heittämällä ekoglitterinen paperi esimerkiksi biojätteeseen!

Mikä on ero perusglittereihin?

Ekoglitterit ovat käytössä hieman erilaisia kuin perusglitterit. Ensinnäkin kiilto ei ole sama. Tätä tuskin kukaan odottaakaan, mutta selluloosa ja muovi eivät säteile tai kimalla kasvoilla tai hiuksissa samalla tavalla kuin PET -muovista tehty siskonsa. Tämä korostuu erityisesti hienojakoisten glittereiden kohdalla, jossa kimaltavaa pintaa on hyvin vähän.

Toiseksi ekoglittereiden väripigmentit eivät luonnonväriaineksiensa takia ole yhtä voimakkaita kuin muissa glittereissä. Ekoglitterit ovat usein heleämpiä, eivätkä niin “värikkäitä”, joka tosin omaan silmään tekee niistä myös kauniita! Tämä vaikuttaa myös saatavilla olevaan värivalikoimaan.

 Glitterin saa kiinnitettyä hiuksiin parhaiten hiusgeelillä!

Glitterin saa kiinnitettyä hiuksiin parhaiten hiusgeelillä!

Ekoglitterit eivät myöskään siedä kosteutta erityisen hyvin, joten ekoglitsut kannattaa säilyttää kuivassa paikassa!

Käy tutustumassa nettikauppamme kattavaan Ekoglitter -mallistoon tästä! Ekoglitter miximme ovat useimmiten sekoituksia erikokoisista glitterhileistä, joiden läpimitta vaihtelee yhden ja kolmen millimetrin välillä. Sekoitusten takia Glitternistin glitterit ovat uniikkeja mixejä, joiden ”reseptit” ovat pitkään harkittuja ja värit ovat huolella valittuja.

Jäikö kysyttävää tai onko mielessä toiveita? Laita meille ihmeessä viestiä!

Yleistä tietoa ja vinkkejä glittermeikkaamisesta voit käydä lukemassa täältä.

Toivottavasti nähdään pian ekohileissä!

Tiina